خواص ضد التهابی کورکومین
-
خواص ضد التهابی کورکومین
یکی از مواد فعالی که در زردچوبه وجود دارد، کورکومین یا Curcumin است. کورکومین یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها نقش دارد. در این مطلب به نحوه اثر و مصرف کورکومین خواهیم پرداخت.
فواید زردچوبه، از جمله داروهای ضد التهاب
زرد چوبه از جمله داروهای ضد التهاب است. قرن هاست که از زردچوبه به دلیل خواص گوارشی، ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی آن استفاده می شود. خواص زردچوبه به دلیل کورکومینوئید و روغن های فرار موجود در آن است.
کورکومین همچون داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی دیگر، فعالیت آنزیم های التهاب آور را متوقف می کند و یک داروی ضدالتهاب بی خطر محسوب می شود. خواص زردچوبه را در یک نگاه بدانید:
–ترکیبات ضدالتهابی موجود در این گیاه به تسکین علائم بیماری های روماتیسمی کمک می کند. به گزارش آسان طب گاهی اوقات از آن به عنوان بخشی از درمان آرتروز و آرتروز روماتیسمی استفاده می شود. زردچوبه می تواند به درد و کمبود تحرک ناشی از این بیماری ها کمک کند.
–این داروی گیاهی می تواند به درمان التهاب عنبیه (یووئیت) نیز کمک کند. گیاه زردچوبه حاوی کورکومین است؛ کورکومین ماده ی فعالی است که خواص درمانی دارد.
زرد چوبه یا عصاره ی آن خشکی چشم را رفع نمی کنند، اما کورکومین موجود در آن دارای خواص ضدالتهابی است که می تواند به کاهش التهاب ناشی از خشکی چشم کمک کند.
–تحقیقات نشان می دهند که زرد چوبه برخی از مولکول های التهاب آور را از بین می برد. طبق تحقیقات، این داروی گیاهی علاوه بر خواص ضدالتهابی، خواص دیگری هم دارد. به گزارش آسان طب ترکیب فعال موجود در آن به نام کورکومینوئید، ضد ویروس و ضد قارچ است.
– کورکومین به آپوپتوز سلولی (مرگ برنامه ریزی شده ی سلول های از کار افتاده برای جایگزین شدن آن ها با سلول های جدید) کمک می کند؛ آپوپتوز از التهاب ناشی از تجمع سلول های مرده در بدن جلوگیری می کند.
–کورکومین با از بین بردن رادیکال های آزاد، فشار اکسیداتیو در شبکیه ی چشم را کاهش می دهد و فعالیت های مخرب رادیکال های آزاد را متوقف می کند.
کورکومین در مقابل زردچوبه
کورکومین یک ترکیب شیمیایی طبیعی است که در ادویهی زردچوبه یافت میشود. از سوی دیگر زردچوبه ریشهی گیاهی میباشد که از منظر علمی آن را کورکوما لونگا» مینامند و احتمالاً نام کورکومین از همان گرفته شده است. زردچوبهی خام غالباً در کشورهای جنوب آسیا استفاده میشود، اگرچه در هند ادویهی پودری آن رواج بیشتری دارد. پس از اینکه ریشهی زردچوبه برداشت شد، عملیات تمیزکاری، آمادهسازی و خشککردن آن انجام میگیرد. بعدها ریشهی خشکشده میتواند به همین صورت و یا به صورت پودری فروخته شود. در هند، غالباً آن را تحت عنوان زعفران هندی، زنجبیل زرد و ریشهی زرد کاچا هالدی نیز میشناسند.
همانند اسفناج که غنی از آهن بوده و لیمو که سرشار از ویتامین سی است، زردچوبه منبع غنی کورکومین به شمار میرود. ریشهی زردچوبه معمولاً حاوی ۲ الی ۵ درصد کورکومین میباشد. کورکومین به خانوادهی مواد شیمیایی تحت عنوان کورکومینوئید تعلق دارد که دارای رنگ زرد روشن میباشند. این ترکیب است که رنگ خاص این ادویه را به وجود میآورد. کورکومین به عنوان یک ترکیب اولین بار در سال ۱۸۱۵ کشف شد. از آن زمان، چندین مطالعه در زمینهی تواناییهای آن انجام گرفتهاند. این باور وجود دارد که کورکومین به صورت همزمان بر روی چندین عملکرد و فرایند کار میکند و به همین دلیل آن را برای درمان همه چیز اعم از درد و التهاب تا مبارزه با تومورها و ارتقای سلامت مغز توصیه میکنند.
کورکومین و پیشگیری از سرطان
کورکومین موجود در ریزوم زردچوبه خاصیت ضد تکثیر سلولی نیز دارد و از اینرو میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد. درصورتیکه کورکومین وارد یاختههای سرطانی شود مسیرهای مرگ برنامهریزیشده سلولی (Apoptosis) را فراهم میسازد و از پیشرفت بیماری جلوگیری میکند.
کورکومین و درمان استئوآرتریت زانو
نتایج بررسیهای متعدد نشانداده است که عصارهی زردچوبه درد و التهاب بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو را کاهش میدهد. این بررسیها اثر ضدالتهابی زردچوبه را درمقایسه با داروهای غیراستروئیدی، مانند دیکلوفناک مشخصمیکند و نشان میدهد که تجویز زردچوبه به بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو برای مدت چهار تا شش هفته درد و التهاب آنها را بهخوبی کاهش داده است.
کورکومین و درمان بیماری های التهابی
خواص ضد التهابی کورکومین توانایی تسکین علائم در بیماری های التهابی، از جمله آرتریت روماتوئید، روده تحریک پذیر، و پسوریازیس را نشان داده است. اما برخی از مفیدترین اثرات کورکومین برای سلامت مردان شامل پروستات می شود.
کورکومین و پیشگیری از سرطان پروستات
زردچوبه به عنوان یک ماده غذایی و ادویه ضد سرطان در نظر گرفته می شود، زیرا از خواص ضد سرطانی مهمی بهره می برد. به عنوان مثال، نتایج مطالعه ای که در سال 2012 در نشریه Frontiers of Bioscence منتشر شد، نشان داد که کورکومین مجموعه ای از فعالیت های ضد مواد سرطانزا، ضد آنژیوژنیک، ضد متاستاز، ایمنی سازی و آنتی اکسیدانی را ارائه می کند. به بیان دیگر، کورکومین به نظر می رسد از جبه های مختلف با سرطان مبارزه می کند.
نتایج مطالعه پژوهشگران دانشگاه ایالتی نیوجرسی نشان داد که زردچوبه به تنهایی یا در ترکیب با ماده مغذی گیاهی فنتیل ایزوتیوسیانات (PEITC) استخراج شده از سبزیجات چلیپایی، مانند بروکلی و کلم، ممکن است در پیشگیری و درمان سرطان پروستات موثر باشد و این ترکیب به طور قابل توجهی رشد تومور را کاهش می دهد.
کورکومین و سندرم پیش از قاعدگی
مصرف مکمل کورکومین از یک هفته قبل از شروع قاعدگی تا سه روز بعد از آن برای سه دوره متوالی میتواند در کاهش عوارض سندرم پیش از قاعدگی موثر باشد.
پخت و پز و تاثیر آن بر روی خواص آنتی اکسیدانی کورکومین
هنگامی که کورکومین گرم می شود ترکیبات خاصی که در فرم تازه آن به راحتی در دسترس نیست، منتشر می شود.
مجله The journal Food & Function نشان داد که هنگامی که کورکومین بوداده می شود، ترکیبات آنتی اکسیدانی وانیلین، فرولیک اسید و وینیل گایاکول منشر می کند. این آنتی اکسیدان ها اثر مفیدی بر جلوگیری از بیماری های جدی دارند. به عنوان مثال، وانیلین و فرولیک اسید برای محافظت در برابر سرطان های خاص، مفید است. هر سه این آنتی اکسیدان ها اثر ضد التهابی در بدن ایجاد می کنند.
یکی دیگر از مطالعات در مجله Food Chemistry نشان می دهد که نسخه دیگری از کورکومین به نام deketene curcumin در اثر گرما ایجاد می شود که ترکیبی موثر برای مبارزه با سرطان است. در این مطالعه گفته شده که این ترکیب ضد سرطانی، قوی تر از خواص ضد سرطانی کورکومین است. به یاد داشته باشید که این ماده در فرآیند پخت و پز ایجاد می شود.
بنابراین، روند پخت و پز، سطح آنتی اکسیدان ها در کورکومین را پایین نمی آورد. در واقع برعکس این قضیه صادق است. پخت و پز باعث می شود خواص آنتی اکسیدانی کورکومین قوی تر شود.
چگونه جذب کورکومین را افزایش دهیم؟
حرارت در پخت و پز به افزایش مقدار کورکومین کمک خواهد کرد. این واقعیت در مطالعاتی که به دنبال راه هایی برای افزایش جذب کورکومین در بدن بوده اند، ثابت شده است. در این مطالعات مشخص شد که اگر ۱۰ گرم زردچوبه را تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد دما دهیم، ۱۲ بار کورکومین و ۳ بار زردچوبه بیشتری جذب بدن می شود. بنابراین به جای استفاده خام از زردچوبه آن را در غذاها ریخته و بپزید.
همانطور که در ابتدای این مقاله نیز ذکر شد، پیپرین موجود در فلفل سیاه و سفید می تواند جذب کورکومین را بیشتر کند. به همین دلیل، اگر شما به دنبال یک مکمل کامل برای کورکومین هستید، باید پیپرین به آن اضافه کنید.
جالب است که فلفل سیاه نیز خواص آنتی اکسیدانی دارد و آزمایشات بالینی نشان داده که پیپرین به خودی خود می تواند یک عامل ضد التهابی موثر باشد. مانند کورکومین، پیپرین نیز فعالیت های آنتی اکسیدانی خود را بر اثر حرارت از دست نمی دهد. در واقع، اطلاعات منتشر شده توسط مجله Critical Reviews in Food Science and Nutrition نشان داد که پیپرین دارای اثر حفاظتی در برابر مواد سرطان زا است که در برخی مواد غذایی با سرخ شدن یا کبابی شدن ایجاد می شود.
استفاده از روغن های سالمی همچون روغن زیتون و یا روغن نارگیل می تواند در جذب کورکومین بسیار کمک کننده باشد، پس پیشنهاد می کنیم غذای خود را به همراه این روغن ها طبخ کنید.
هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.
شیک ترین مدل های لباس عروس برند Halfpenny
کورکومین ,زردچوبه ,ضد ,های ,خواص ,آنتی ,می شود ,می کند ,است که ,ضد التهابی ,موجود در
درباره این سایت